szivattyú

szivattyu
Al-Ko szivattyú
Minőségi  Al-Ko szivattyú, elérhető áron.

Belvízvédelemhez leginkább a szennyvízszivattyú ajánlott, mert az átemelendő víz ritkán tiszta, sokkal inkább sáros, piszkos, szennyezett. Ide leginkább az Al-Ko Drain szivattyúk valók, melyekből 500 és 1000 W közötti teljesítménnyel legalább 6 különféle típus közül választhatunk (lásd a lapunk közepére behúzott mellékletet). Az elektromos teljesítményekből a szállított folyadék mennyiségére következtethetünk, melyek 7000 és 19000 l/óra között változnak.
 
A kombinált járókerékkel felszerelt Twin Combi szivattyú család egyesíti magában a merülőszivattyú nagy teljesítményét és a szennyvízszivattyú erősen szennyezett anyagok szállítására alkalmas üzemét. Felhúzott szivattyútesttel a centrifugál szivattyú felső része dolgozik szennyvízszivattyúként nagy szállítási teljesítménnyel; míg leeresztett szivattyú-test esetén a szivattyú-kerék alsó része szívja fel a folyadék maradékát. Az úszókapcsoló automatikus üzemmódot tesz lehetővé. A 750 W-os Twin 10000 tízezer litert szállít percenként, a 950 W-os Twin 14000 folyadékszállítására pedig szintén a típusszám utal. Ezt a két szivattyú típust azért is ajánljuk, mert jól bevethetők emésztők, elárasztott munkagödrök, vízben álló pincék stb. kiürítésére, a vízveszély elmúltával pedig tiszta víz szivattyúzásához alacsony, 5 mm-es megmaradó vízszinttel is jól tudjuk majd használni.
 
Minden merülőszivattyú jellemző adata a megmaradó vízszint. Ez az a vízmagasság, amit a szivattyú már azért nem tud felszívni, mert a szívórácson, vagy szennyvízszivattyú esetén a beömlő nyíláson már levegőt is szív. Ha az a cél, hogy a szivattyú teljes egészében víztelenítse a helységet, célszerű annak legmélyebb pontjára egy, a szivattyút befogadni képes mélyedést, ún. zsombot kialakítani, és ide helyezni a szivattyút. Így a teljesen leürített helységben csak ebben a zsombban marad víz. Zsombba való telepítéshez legcélszerűbb a beépített szintkapcsolós szivattyúk közül választani.
 
A szivattyú család másik fő típusa a felszíni, vagy kerti szivattyú, kevésbé alkalmasak az ár- és belvízvédelemre, de ha ilyenünk van, azért próbálkozhatunk vele egy terület leszivattyúzásával. Ezek nem merülnek (nem is merülhetnek) be a vízbe, hanem a felszínre telepítve szívócsövön szívják fel a vizet, majd nyomócsövön továbbítják azt. A felszíni szivattyúkat az első üzembe helyezés előtt teljesen fel kell tölteni vízzel, és csak ezt követően szabad és lehet beindítani. A felszíni szivattyú nem járhat szárazon, üzemelésére folyamatosan figyelni kell. Az AL-KO Jet sorozatának darabjai 600 és 1000 W közötti teljesítményűek, szállított vízmennyiségük meghaladja a 3000 l/órát, de csak elegendően tiszta víznél alkalmazhatók.

Al-Ko szivattyúk


Szennyvízszivattyú
Merülőszivattyú
Mélykúti szivattyú
Kerti szivattyú

Házi vízellató
házi vízellató

Szökőkút szivattyú

Kerti vízellátó
kerti vízellátó
 
 
   |    ,
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu